пр. Сенявина 26, Херсон  (0552) 33 80 35  015hvpku@i.ua
Doviryay, ale pereviryay

Довіряй, але перевіряй

20 лютого 2020р. викладачами предмету «Товарознавство продовольчих товарів» Севериненко Т.І. і Мількевич Т.І. був проведений позаурочний захід корисні поради «Довіряй, але перевіряй» для учнів товарознавчого відділення.

Даний захід був присвячений визначенню якості кисломолочних продуктів, а в особливості йогуртів.

Протягом заходу проводилися досліди по виготовленню йогуртів в домашніх умовах,розглянули асортимент кисломолочних продуктів.

Регулярне вживання кисломолочних продуктів не просто корисно, а життєво необхідно. Тому метою позаурочного заходу було визначення якості кисломолочних товарів органолептичним методом, оволодіння методикою експериментальних маркетингових досліджень та рекламних засобів.

Для зацікавленості учнів до вивчення особливостей виготовлення та використання йогуртів в системі харчування, викладачі на початку заходу впровадили метод сторітеллінг, де учні поринули в історію створення, відкриття та появи кисломолочного продукту — йогурту.

На заході була розглянута технологія виробництва йогуртів на Херсонському молочному заводі «Данон-Дніпро», де побували на екскурсії учні товарознавчого відділення. Під час екскурсії учні мали можливість ознайомитися із сучасними виробничими технологіями, сировиною, асортиментом йогуртів, які користуються великим попитом у населення. Також для присутніх була проведена дегустація продукції «Данон».

Викладачі разом з учнями розглянули асортимент і види йогуртів, консистенцію, склад продукції, способи виробництва, визначили їх користь та відповідність державним стандартам виготовлення йогуртів місцевого та регіонального виробників. Надали корисні поради щодо вибору йогуртів в магазинах. Учні переглянули рекламні відеоролики та перевірили достовірність інформації на натуральних зразках органолептичним методом.

На заході був проведений експеримент щодо перевірки, чи додають виробники до йогурту штучні барвники, а також результат домашнього виготовлення натурального йогурту був представлений для дегустації.

Урок пам’яті «Герої не вмирають»
Попередній пост
Відкритий урок виробничого навчання з теми: «Підготовка кондитерських виробів та меду до продажу. Обслуговування покупців та продаж кондитерських виробів і меду»
Наступний пост