пр. Сенявина 26, Херсон  (0552) 33 80 35  015hvpku@i.ua
«Posvyachennya v profesiyu» pershokursnykiv tekhnolohichnoho viddilennya

«Посвячення в професію» першокурсників технологічного відділення

З 21.10.2019р. в ДНЗ «Херсонське вище професійне комерційне училище» стартував тиждень професійної майстерності «Бенефіс професії «Кухар». На честь святкування Дня кухаря в холі училища була представлена виставка-демонстрація сервіровки столів до визначних подій, виставкові стенди прикрасила фотосушка: «Якість, професіоналізм, партнерство», на світлинах якої були представлені сучасні базові підприємства ресторанного господарства.

На урочистій лінійці було проведено «Посвячення в професію» першокурсників технологічного відділення. На захід були запрошені представники базових підприємств ресторанного бізнесу, успішні випускники минулих років, учні груп технологічного відділення, їх батьки, майстри виробничого навчання, викладачі та класні керівники. Учні старших курсів розповіли про всю красу професій кухаря, кондитера і бармена.

Адміністрація навчального закладу під керівництвом директора Євгенії Павлівни Олімської щиро привітала всіх присутніх зі святом, побажала першокурсникам успіхів у навчанні і у професійній діяльності, висловила слова вдячності учням, які проходили виробничу практику на базових підприємствах узбережжя Чорного моря.

Соціальні партнери — ресторатор, заступник директора асоціації кухарів півдня України, Олександров Олексій Анатолійович та директор бази відпочинку «Корабел», Бірін Олексій Олександрович висловили слова вдячності педагогічному колективу, особливо директору училища Олімській Є.П. та старшому майстру Леоновій Т.Г. за підготовку кваліфікованих робітників та організацію виробничої практики.

Випускники навчального закладу — Бердник Віталій, кухар ресторану Європейської кухні «Верона», Меркотан Руслана, адміністратор банного оздоровчого комплексу «Затеряний мир» поділилися з першокурсниками власними спогадами про студентські роки, проведені в стінах рідного училища, успіхи у навчанні і, в подальшому, кар’єрному зростанні на підприємствах ресторанного бізнесу.

За високий професійний рівень підготовки учнів в період виробничої практики, сумлінне ставлення до функціональних обов’язків під час керівництва літньої виробничої практики були нагороджені грамотами майстри виробничого навчання та учні технологічного відділення, які продемонстрували високий професіоналізм під час проходження літньої виробничої практики на таких підприємствах ресторанного господарства: база відпочинку «Море-Диван», база відпочинку «Корабел», санаторій для дітей с батьками ДП «Скадовськ», РК «Цунамі», кафе «Перлина», ДОТ «Крилатий», кафе «Діоніс», ПЗОВ Оздоровчий табір ім. Івана Голубця.

Найбільш зворушені цією подією були першокурсники, які вперше наділи святковий спецодяг і разом зі старшим майстром виробничого навчання технологічного відділення дали клятву на вірність обраній професії. В знак посвячення першокурсникам були врученні святкової відзнаки — символ майбутньої професії.

Високе мистецтво професійної майстерності
Попередній пост
Уніфікація на тему «Робота на ЕККА МINI T 400 ME».
Наступний пост