пр. Сенявина 26, Херсон  (0552) 33 80 35  015hvpku@i.ua
Denʹ znayomstva zi smachnoyu profesiyeyu

День знайомства зі смачною професією

21 жовтня ДНЗ «Херсонське вище професійне комерційне училище» урочисто відсвяткувало Міжнародний день кухаря. До дружної училищної родини були гостинно запрошені учні шкіл № 33, 44, 45.

Заклад відвідало 63 учня:

  • загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 33 Херсонської міської ради — 20 учнів,
  • загальноосвітня школа I-III ступенів № 44 Херсонської міської ради— 18 учнів,
  • загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 45 Херсонської міської ради— 25 учнів.

У холі закладу майбутніх абітурієнтів привітно зустріли викладачі, майстри виробничого навчання технологічного відділення. Старший майстер Леонова Тетяна Григорівна ознайомила учнів з умовами вступу до навчального закладу, професіями та спеціальностями, які можна здобути, її розповідь супроводжував фільм про навчальний заклад. Викладачі соціально-гуманітарного циклу мали змогу провести школярів по лабораторіям та найкращим кабінетам закладу.

Захід проводився у нестандартній формі квесту. Маршрут розпочався з кабінетів 102, 201 (кухні-майстерні). Тут абітурієнти мали змогу спостерігати за процесом арт-дизайну у техніці карвінгу, виготовлення желе 3Д. Також вони були вражені можливостями молекулярної кухні, самостійно виготовляли ікру з абрикосового, томатного соків. Майстри-кондитери та кухарі провели майстер-класи, дали змогу гостям скуштувати приготовлені страви, зробити селфі.

У кабінеті устаткування (202) викладач Тимошенко Л. Г. провела цікавий екскурс до світу кухонного приладдя, в тому числі і промислового призначення. Гості побачили промисловий місильний апарат, м’ясорубку тощо.

Далі абітурієнтів зустрічала викладач Діброва С. І. Вона розповіла про способи сервірування, види ресторанного приладдя, запропонувала відвідувачам взяти участь у віртуальному поході до ресторану.

Викладач барної справи Клімова С. Ю. розповіла про історію розвитку барної справи, провела майстер-клас декорування серветками. Учні самостійно виготовляли троянди з серветок, сервірували святковий стіл.

Фінальним акордом стало запрошення гостей до шоколадного фондю, крем-десерту «Фонтан». Школярі із захопленням самостійно виготовили шоколадні смаколики.

Захід пройшов дуже цікаво, нестандартно, в умовах щирої доброзичливості викладачів, майстрів. Учні 9-11-х класів отримали буклети з реквізитами училища, переліком професій, корисною інформацією для абітурієнтів.

Напередодні свята та визначних подій
Попередній пост
Високе мистецтво професійної майстерності
Наступний пост