11.03.2019 року в рамках проведення декади технологічного відділення викладачем Тимошенко Л.Г. був проведений відкритий гурток «Дослідницька лабораторія Алана Макмастера» з предмету «Устаткування підприємств харчування».
На гуртку були присутні п’ятнадцять учнів з різних груп ІІ і ІІІ курсів, які об’єднанні у групи «Історики», «Технологи» та «Дієтологи». У віртуальній лабораторії мікрогрупи проводили дослідження історії створення теплового апарату «тостер» винахідником Аланом Макмастером, захистом міні-проектів «Чим небезпечний звичайний дріжджовий хліб» та «Вплив теплової обробки хліба в тостері користь ,чи шкода? Група дієтологів досліджували вплив теплової обробки в тостері. До уваги присутніх був представлений тостер фірми Мулінекс «Конструкція тостера в деталях». Групи дослідників-технологів визначали органолептичним методом на зовнішній вигляд, аромат, твердість, крихкість, смакові властивості свіжого, підсушеного, підсмаженого в духовці, підсмаженого в тостері зразки хліба. Група технологів презентувала приготування тостів та топінгів до них.
Викладач представила презентацію «Тостери та інновації у виробничих технологіях». І в завершенні гурткового заняття учні провели дегустацію тостів.