Якщо ви шукаєте нових відчуттів і готові в цьому брати участь, то приходьте за експериментом. Багато хто чув про молекулярну кухню, а дехто навіть куштував, однак, мало хто насправді уявляє, що ж це таке. Відомо тільки, що це дуже модно, дивно виглядає й неймовірно на смак. Кулінарному мистецтву — немає межі досконалості.
У рамках проведення тижня професій технологічного відділення 17.03.2021 було проведено гастрономічний тренінг з теми: Молекулярна гастрономія «Відчуй здивування на смак». Здобувачі освіти групи ККТ -43 під керівництвом майстрині Петрової Г. Ф. освоювали техніку желефікації. В основі цієї техніки лежить технологія перетворення продуктів за допомогою агар-агару. Готували ікру із томатного та апельсинового соку, лапшу із соку персика. Типові страви набули нетипового смаку і текстури. Учням було продемонстровано цікавий елемент декору – молекулярний бісквіт, або ще його називають бісквітний мох. Цей вид декору можна використовувати для мусових десертів, для імітації моху на модних тортах-пеньках, прикрасити святкові страви.
Гастрономічний тренінг було проведено для того, щоб довести, що професія «Кухар»-це постійний пошук, нескінченна творчість та винахідливість.