пр. Сенявина 26, Херсон  (0552) 33 80 35  015hvpku@i.ua
Maham i charivnykam prysvyachuyetʹsya...

Магам і чарівникам присвячується…

Міжнародний день бармена (International Bartender’s Day) — професійне свято, яке відзначається 6 лютого в День святого Аманда, став у багатьох країнах професійним святом барменів і рестораторів.

Тому в якості ранкового гостя до телестудії «UA: Херсон» завітала майстер виробничого навчання з професії «Бармен» Климова Світлана Юріївна разом зі своїми студентами групи Б-10 Саврій Юлією та Шевченко Олександрою. В ранковому ефірі майстер поділилась секретами професійної майстерності бармена при обслуговуванні відвідувачів, приготуванні напоїв та коктейлів, розповіла про особливості здобуття професії. Професія барменів не менш важка, ніж водіїв автобусів, вчителів і пожежників. Часом бармени проводять на ногах майже цілу добу, крім цього вони відмінні психологи, і нерідко вгадують улюблений напій відвідувача з першого погляду. Студенти продемонстрували технологію приготування авторських коктейлів «Літній відпочинок» та «Сапфір», під час якого майстер коментувала процес приготування напоїв. Наприкінці ефірної програми Світлана Юріївна привітала всіх зі святом та запросила на навчання до ДНЗ «Херсонське вище професійне комерційне училище».

В цей же день в освітньому закладі ДНЗ «ХВПКУ» був проведений відкритий захід присвячений Дню Бармена, який проходив у вигляді конкурсу. В ньому взяли участь групи ККТ-38 та ККТ-36. Конкурс проходив в п’ять етапів. За правильні відповіді учасники отримували винагороду, а по закінченню — було визначено переможця, якого посвятили в бармени. Посвячений в бармени студент під керівництвом майстра виробничого навчання Климової С.Ю. приготував безалкогольні коктейлі та пригостив своїх друзів.

Конкурсна програма складалась з таких завдань:

1 конкурс «Бармен ерудит.» Бармен повинен уміти підтримати розмову з гостем і відповідати на будь-які питання.

2 конкурс «Бармен блискавка» Складання серветок на швидкість.

3 конкурс «Гасіння конфліктних ситуацій». Вирішення конфліктних ситуацій.

4 конкурс «Їсти подано». Потрібно вгадати блюдо або напій по інгредієнтах.

5 конкурс «Смуга перешкод» потрібно пройти з підносом і келихами з водою між стільцями на швидкість. Враховуються: техніка роботи з підносом, акуратність, естетичність, артистизм.

6 конкурс » Я бармен» Приготування коктейлю на три порції.

Захід пройшов емоційно, цікаво, пізнавально.

Магам і чарівникам присвячується…
Попередній пост
Утверджуємо Україну духу!
Наступний пост