пр. Сенявина 26, Херсон  (0552) 33 80 35  015hvpku@i.ua
II etap Vseukrayinsʹkoho konkursu z profesiyi «Kukhar»

ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Кухар»

20-21 березня на базі ДНЗ «Херсонське вище професійне комерційне училище» був проведений ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Кухар».

В конкурсі брали участь представники професійно-технічних навчальних закладів області, які здійснюють підготовку учнів за професією «Кухар» 4 розряду — Херсонського професійно-морського ліцею, ПТУ № 26, с.Гаврилівка, ДНЗ «Херсонське вище професійне комерційне училище», ДНЗ «Херсонське вище професійне училище ресторанного господарства», Іванівського професійного аграрного ліцею, ДНЗ «ПТУ № 14 м. Нова Каховка», ПТУ № 27 м. Генічеська, Архангельського професійного аграрного ліцею, Бериславського професійного аграрного ліцею, Чаплинського професійного аграрного ліцею.

Конкурс складався з двох турів — теоретичного та практичного. Теоретичний тур передбачав перевірку професійно-теоретичних знань учнів зі спецпредметів і включав в себе виконання тестових завдань.

Завдання практичного туру виконувались учасниками протягом 3-х годин та передбачали приготування страв філе курячого фаршированого зі складним гарніром та яблук смажених в тісті. Технологічну картку на приготування складного гарніру учасники розробляли особисто. Максимальна кількість балів за практичний тур складала 120 балів. Учасники конкурсу виконували завдання із дотриманням правил і норм охорони праці, санітарії і гігієни. Журі оцінювало дотримання технології приготування страв, оформлення та відпуск, смакові якості (смак, колір, запах, консистенція, структура), використання сучасних технологій під час приготування страв, дотримання норм часу, виробничої культури.

За результатами конкурсу учень групи ККТ-26 ДНЗ «Херсонське вище професійне комерційне училище» Квач Сергій посів ІІ призове місце у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Кухар».

Вітаємо з перемогою. Бажаємо професійних злетів і творчих успіхів!

Товарознавча експертиза взуття
Попередній пост
Свято творчості Ліни Костенко
Наступний пост