пр. Сенявина 26, Херсон  (0552) 33 80 35  015hvpku@i.ua
Peremoha na Vseukrayinsʹkomu konkursi - nasha!!!

Перемога на Всеукраїнському конкурсі — наша!!!

30 травня — 01 червня 2018 року на базі Державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей» Миколаївської області, проведено III (заключний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти  з професії «Продавець продовольчих товарів».

У Конкурсі взяли участь 22 учні випускних груп ПТНЗ України, які отримують первинну професійну підготовку з професії «Продавець продовольчих товарів».

Програма конкурсу складалася з 3 завдань: робота на реєстраторі розрахункових операцій типу «MINI-Т 400 МЕ», надання консультації на обраний покупцем товар та робота у бакалійному відділі супермаркету «Сільпо».

Оцінювання якості виконаних робіт учасниками Конкурсу здійснювали незалежне та кваліфіковане журі з числа представників соціальних партнерів Державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей».

Завдання для учасників Конкурсу розроблено відповідно до змісту програми з предметів професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки за Державним стандартом професійно-технічної освіти з професії 5220 «Продавець продовольчих товарів» та у відповідності до вимог рівня кваліфікації продавця продовольчих товарів 3-го розряду.

Теоретичне завдання Конкурсу передбачало виконання тестових завдань на персональному комп’ютері з предметів професійно-теоретичної підготовки, а саме: «Товарознавство продовольчих товарів», «Організація та технологія торговельних процесів», «Реєстратори розрахункових операцій», «Психологія та етика ділових відносин», «Облік і звітність», «Охорона праці».

Практичне завдання передбачало виконання трьох видів робіт учасниками Конкурсу:

1) робота на реєстраторі розрахункових операцій типу «MINI-Т 400 МЕ».

Технологічний процес виконання даного виду роботи практичного завдання складався з виконання наступних операцій:

• підготовка реєстратора розрахункових операцій типу «MINI-Т 400 МЕ» до роботи (заправка касової стрічки, отримання Х-звіту, введення службової суми);

• обслуговування покупців (отримання чеку по коду товару, отримання чеку по коду товару з підрахунком здачі, анулювання останньої покупки);

• виконання заключних операцій (отримання Х-звіту, виведення службової суми — інкасація, отримання фіскального Z-звіту з обнуленням).

2) робота у бакалійному відділі супермаркету «Сільпо».

Технологічний процес виконання даного виду роботи практичного завдання складався з виконання наступних операцій:

• приймання товарів по накладній (з вирішенням проблемної виробничої ситуації);

• викладка товарів у торговому залі (на вибір учня горизонтальним або вертикальним методом) та встановлення відповідності цінника товару.

3) надання консультації на обраний покупцем товар.

Результати проведеного Конкурсу свідчать про достатній рівень знань та вмінь учнів. Усі учасники успішно виконали теоретичні та практичні завдання, продемонстрували вміння застосовувати на практиці отримані знання.

За результатами Конкурсу та на підставі спільного рішення оргкомітету та журі III (заключного) етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Продавець продовольчих товарів».

Переможцем конкурсу визначена учениця Державного навчального закладу «Херсонське вище професійне комерційне училище» (м.Херсон) — Осміннікова Ірина Борисівна і нагороджена дипломом І ступеня та цінним подарунком.

Колектив ДНЗ «ХВПКУ» вітає переможця, бажає наснаги та творчих злетів у обраній професії!

Ми перші серед фахівців області з професії «Кухар»!!!
Попередній пост
Вишиванка — гордість та оберіг
Наступний пост