пр. Сенявина 26, Херсон  (0552) 33 80 35  015hvpku@i.ua
Denʹ vidkrytykh dverey

22 березня 2018 року в ДНЗ «Херсонське вище професійне комерційне училище» пройшов День відкритих дверей

22 березня 2018 року в ДНЗ «Херсонське вище професійне комерційне училище» пройшов День відкритих дверей, який організували і провели викладачі комісії суспільно-гуманітарних дисциплін. Головною метою заходу було познайомити абітурієнтів з навчальним закладом, організацією навчально-виховного процесу, структурними підрозділами; з професіями, яким навчають в ДНЗ «ХВПКУ», розкрити їх сутність та особливості.

В заході прийняли участь 132 чоловік, переважно учні 9-11 класів загальноосвітніх шкіл м. Херсона (школа № 35-8 учнів, № 37-15 учнів, № 4 −28 учнів, № 2-7 учнів, № 24-35 учнів, ХЗОШ І-ІІІ ступенів № 50 ім. Р. Набегова −19 учнів, Чернобаївська школа 17 учнів, Долиньська школа −3 учні)

В холі училища були представлені майданчики з професій: кухарі запропонували тематичне сервирування столів та карвінг; кондитери показали процес ліплення кондитерських прикрас з мастики; продавці демонстрували точку продажу та професійний одяг; бармени зустрічали гостей за барною стійкою з різноманітним професійним посудом. Також була організована селфі-зона із надписом «ДНЗ «ХВПКУ гостинно запрошує!». Гостей зустрічали викладачі комісії суспільно-гуманітарних дисциплін, майстри виробничого навчання та студенти училища.

День відкритих дверей в ДНЗ «ХВПКУ» вирішили провести у формі квесту. Учням шкіл було запропоновано відвідати навчальні кабінети та лабораторії, користуючись підказками, та мандруючи маршрутними листами. Популярна гра квест була обрана формою проведення заходу не випадково, адже така форма спілкування дозволяє розвивати розумові здібності, логіку, мислення, увагу, уяву та пам’ять учнівської молоді, розвивати вміння спілкуватися, приймати рішення, працювати в команді, виконувати пошуково-дослідницьку роботу; є веселою, цікавою та динамічною, як будь-яка гра.

Учасники квесту відвідали:

  • кондитерських цех, де побачили професійне кондитерське обладнання, особливості організації виробничого процесу, разом із завідувачем цеху виготовили печиво;
  • кабінет менеджменту та маркетингу, де познайомилися з основами даних дисциплін, з важливістю та актуальність їх у сучасних українських економічних реаліях, переглянули слайдову презентацію «Реклама як основа сучасної комерційної діяльності». Студенти ДНЗ «ХВПКУ» виступили з доповіддю «Моє училище — мій дім» та продемонстрували слайдову презентацію «Життя ДНЗ «ХВПКУ»;
  • кабінет устаткування підприємств харчування, де оглянули обладнання, яке використовують кухарі під час виробничого процесу;
  • кухню-лабораторію, де познайомилися з обладнанням, особливостями організації виробничого процесу, спостерігали за фрагментом майстер-класу від студентів професії «кухар»;
  • кабінет барної справи, в якому дізналися історію виникнення професії бармен та коктейлів, познайомилися з технологією приготування коктейлів;
  • кабінет організації та технології торговельнх процесів та навчальної лабораторії з підготовки кваліфікованих робітників за професією «Контролер-касир». Гостей познайомили з особливостями професії, з касовими апаратами та роботою торговельного вузла;
  • магазин-майстерню з підготовки кваліфікованих робітників з професії «Продавець непродовольчих товарів» та навчальну кімнату по підготовці продавців продовольчих товарів, контролерів-касирів. Гостям запропонували опанувати мистецтво оформлення подарунків з використанням дизайнерського паперу, відміряти необхідну кількість продовольчих товарів з використанням вагів, роздрукувати касовий чек, попрацювати з пакувальною машиною.

День відкритих дверей в ДНЗ «ХВПКУ» пройшов у динамічній насиченій формі. Учні шкіл багато фотографувалися в лабораторіях та кабінетах, вели онлайн трансляцію окремих фрагментів заходу в соціальних мережах facebook та instagram. Подібні заходи формують почуття поваги до робочих професій, відповідальності за майбутній економічний розвиток України, почуття громадянської та національної гідності й патріотизму.

24 березня — Година Землі
Попередній пост
Конкурс фахової майстерності «Кращий продавець — 2018»
Наступний пост