пр. Сенявина 26, Херсон  (0552) 33 80 35  015hvpku@i.ua
Z dosvidu roboty maystra Sukharevoyi Lyudmyly Heniyivny

З досвіду роботи майстра виробничого навчання Сухаревої Людмили Геніївни

Сухарева Людмила Геніївна впроваджує у навчальний процес інноваційні навчальні та виробничі технології, забезпечуючи високий рівень професійної підготовки учнів. Майстром в/н накопичено досвід впровадження таких інтерактивних методів як рольова гра, мікрофон, робота в мікрогрупах, вправи — «збери кошик», «знайди помилку», «знайди відповідність» та інші.

Людмила Геніївна має золоті руки кухаря, творчу душу педагога та велике бажання навчати своїх вихованців професії, в яку вона щиро закохана.

З метою розповсюдження передового педагогічного досвіду Людмила Геніївна проводить показові уроки виробничого навчання з впровадженням інноваційних технологій, майстер-класи та уніфікації для майстрів виробничого навчання училища і ПТНЗ області, залучаючи до їх проведення учнів.

Сухарева Л.Г. викладає предмет «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», який тісно пов’язаний з виробничим навчанням, що дає змогу їй впроваджувати єдину систему подачі навчального матеріалу, єдині вимоги до оцінювання кожного учня.

З метою підвищення якості проведення уроків виробничого навчання вона використовує метод випереджального навчання, що дає змогу учням працювати з додатковими джерелами інформації, вивчати технологію приготування національних страв, особливості їх оформлення і подачі.

На виробничому навчанні велику увагу приділяє саме творчому пошуку учнів, спираючись на попередньо отримані знання. Майстер керується тим, що «кухар» — це професія творча, де потрібно крім знань, підключати ще й власну фантазію, просторове мислення, уяву тому вона організувала роботу кулінарного салону «Мрія Гурмана».

Професійні здібності включають в себе здатність самостійно працювати з технічною документацією, збірниками рецептур, застосовувати інноваційні технології, правильно і швидко обробляти продукти харчування, вміло користуватися інструментами, дотримуватись вимог і норм.

Майстер, розробляючи дидактичні матеріали, враховує рівень складності кожної теми, технологічні карти розробляються з врахуванням індивідуальної підготовки учнів

Працюючи в напрямку розвитку інтересу учнів до обраної професії, майстер організовує дослідницьку роботу учнів по вивченню новітніх виробничих технологій, технології приготування страв регіону, та страв, що забезпечують здорове харчування. Під керівництвом і за допомогою Людмили Геніївни учні постійно беруть участь в конкурсах професійної майстерності, обласних виставках творчості профтехучилищ.

Під час проведення професійного тижня в училищі учні разом з майстром проводять «День української кухні», «День солодкоїжки», конкурси, виставки-продажі та інші заходи, які сприяють підвищенню інтересу учнів до обраної професії та росту їх професіоналізму.

МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА кулінарного салону «Мрія Гурмана» Тема: «Приготування солодких страв»

Методична розробка відкритого інструктажу Тема: » Приготування порційних напівфабрикатів з м’ясної котлетної маси»

Відкриття «Алеї героїв України»
Попередній пост
ХВПКУ — Бармен шоу
Наступний пост