Кухар, Кондитер

Переглянути відео "Професія кухар"

ДНЗ «Херсонське вище професійне комерційне училище»
І рівень акредитації, III атестаційний рівень

КУХАР, КОНДИТЕР
ПРОФЕСІЇ, ЩО ЗАВЖДИ
МАЮТЬ ПОПИТ

73039, Україна, м.Херсон
Пр. Сенявина, 26
Факс 0552-33-80-35

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


Звичайні продукти перетворюються на шедеври кулінарії, коли кухар працює з наснагою та любов'ю! З вами завжди буде джерело творчого натхнення.

Обираючи професію «Кухар», ви отримуєте стабільний фундамент майбутнього життя


Фахівець XXI століття.
Профільна освіта на базі 9 класів, на базі 11 класів
Професія - 5122 «Кухар»
Кваліфікація – Кухар 3,4 розряду

Кухар-професіонал може легко підготувати урочистий вечір або подію, адже він:

 

  • знає товарознавчу характеристику сировини,
  • володіє особливостями обробки овочів, м'яса, риби
  • вільно володіє технологією приготування страв різної складності
  • вміє і знає як працювати на технологічному обладнанні
  • творчо складає меню
  • вдало поєднує кухні: традиційну - з сучасною, святкову – з повсякденною
  • робить калькуляцію
  • складає технологічні картки страв
  • знає правила і умови зберігання продуктів і страв
  • творчо готує, порціонує, оздоблює та відпускає продукцію
  • отримує насолоду від приготування та оформлення страв


В оснащених сучасним обладнанням навчальних кабінетах „Технології приготування їжі”, „Організації обслуговування”, „Устаткування підприємств харчування” створені всі умови для отримання фахових знань та кулінарної підготовки спеціалістів. Національні особливості кухонь різних народів, технології фірмових страв, секрети майстерності – усі ці тонкощі відкриваються під час занять.
Виробниче навчання у спеціалізованих кухнях-лабораторіях надають можливість отримати необхідні навички під керівництвом досвідчених майстрів. На базах-практики сучасних діючих підприємствах − ресторанах, барах і кафе з успіхом закріплюються отримані знання.

Здобуття професії кухар надає можливість виготовляти та порціонувати:

 

  • напівфабрикати з риби, яловичини, свинини, баранини
  • птицю для варіння та смаження
  • страви та кулінарні вироби із застосуванням різних способів теплової кулінарної обробки
  • холодні страви та закуски
  • бульйони
  • різні види пасерування та соусів
  • готувати другі страви з м'яса, риби, овочів, круп у вареному,
  • тушкованому, запеченому, смаженому вигляді
  • гарячі та холодні напої, солодкі страви
  • готувати прісне здобне, дріжджове тісто, формувати та випікати з нього вироби.
  • оздоблювати та видавати виготовлені страви.


Наш кулінарний світ знань − безмежний, як безмежні кулінарні традиції народів світу!
Виставте кулінарний компас у бажаному напрямку − і смачного Вам шляху в країну кулінарних радощів.

МИ НАВЧАЄМО БУТИ КРАЩИМИ!


Сучасний кондитер – це одночасно художник, психолог і чарівник.
Кондитерське мистецтво потребує глибоких професійних знань, естетичного смаку та таланту.

Існує п’ять чудових мистецтв, які об’єднує кондитер у своїх витворах - це живопис, скульптура, поезія, музика та архітектура.


Фахівець XXI століття.
Профільна освіта на базі 9 класів
Професія - 7412 Кондитер
Кваліфікація - Кондитер 3 розряду


Кондитер-професіонал може легко підготувати урочистий вечір або подію, адже він:

  • володіє прийомами спостереження та порівняння,
  • правильно виділяє смакові поєднання продуктів,
  • знає особливості взаємодії окремих інгредієнтів
  • відчуває і розуміє красу, шукати і створювати її.

Опанувати основи кондитерської майстерності ви зможете, навчаючись у нашому училищі.
Сучасно обладнаний кондитерський цех училища та бази-практики нададуть вам упевненості і відкриють секрети справжньої творчості, а наші майстри передадуть унікальний досвід, накопичений роками.

Здобуття професії кондитер надає можливість:
  • готувати торти, тістечка та інші кондитерські і хлібобулочні вироби
  • виготовляти різні види тіста, кремів, начинок, фаршів,
  • готувати напівфабрикати для кондитерських виробів
  • оздоблювати вироби помадкою, марципаном, шоколадом, кремом тощо.
  • випікати (смажити) вироби
Навчившись тонкощам майстерності ви станете філософом «солодкого» життя.