пр. Сенявина 26, Херсон  (0552) 33 80 35  015hvpku@i.ua

Продовжуємо впроваджувати нові стандарти професійної освіти

9 листопада 2020р. на базі ДНЗ «Херсонське вище професійне комерційне училище» відбувся тренінг «Оцінювання професійної компетентності як складова процедури визнання неформальної освіти: теоретичні й практичні аспекти».

Якщо доросла людина працює на професійній кухні, є самоучкою, має багаторічний досвід, але немає профільної освіти — вона зможе скористатись процедурою підтвердження неформальної освіти. Фактично, вона має здати практичний іспит і довести, що її напрацьований практичний досвід можна вважати long life education, а її робота відповідає професійним стандартам. Вдало складений іспит дозволяє визнати кваліфікації кухаря та одразу видати йому чи їй сертифікат державного зразка.

Частина тренінгу була присвячена вивченню основних принципів цієї системи, нормативно-правової бази, а друга мала практичну частину, яка змусила всіх змінити аудиторію на виробничу лабораторію. Одна частина учасників та учасниць були у статусі кухаря-кандидата, який має показати свої вміння щодо техніки нарізки овочів. Інші були у статусі Оцінювачів та мали фіксувати всі вміння та навички кухаря-кандидата у оціночному листі.

Учасниками та учасницями тренінгу стали майстри та майстрині ДНЗ «Херсонське вище професійне комерційне училище», Херсонський центр професійно-технічної освіти ДСЗ та шеф-кухарі провідних ресторанів міста й області Ріта Адаменко, Олександр Шостак, Іван Цуріков, Сергій Горшков, Галина Мельниченко, Вероніка Силакова, В᾿ячеслав Зорін, Ганна Петрова.

Тренінг проводили досвідчені фахівці, майстри своєї справи, шеф-кухар і гастро-менеджер з величезним досвідом Олексій Александров і Родіон Колишко, директор Інституту професійних кваліфікацій.

ХХ Всеукраїнський радіодиктант
Попередній пост
9 листопада — День української писемності та мови
Наступний пост