пр. Сенявина 26, Херсон  (0552) 33 80 35  015hvpku@i.ua
mayster-klas z pryhotuvannya stravy "Tsepeliny z syroyi ta varenoyi kartopli"

Майстер-клас з приготування страви «Цепеліни з сирої та вареної картоплі»

28 березня 2018 року майстром виробничого навчання Педь Т.О. був проведений майстер-клас з приготування страви «Цепеліни з сирої та вареної картоплі».

Для участі у заході були запрошені учні груп КТХ-21, КТХ-20, КТХ-19.

В рамках вивчення страв кухні народів світу майстер презентував страву національної литовської кухні «Цепеліни» із різними начинками: мʼясом, грибами, сиром. Ця страва є вершиною кулінарного литовського мистецтва, яка зовнішнім виглядом нагадує дирижабль — цепелін.

Приготування цієї страви відрізняють від звичайних картопляних зраз тим, що додають в сиру натерту картоплю відварену картопляну масу, яку потім не смажать а відварюють.

На заході були продемонстровані технологія приготування страви з картоплі, особливості подачі та оформлення страв.

 

День української кухні 2018
Попередній пост
Міжпредметний урок з теми «Приготування страв із риби смаженої основним способом»
Наступний пост