28.02.2018р. на базі ДНЗ «ХВПКУ» проходила групова розробка проекту «Вінтажна кухня Херсона», під керівництвом директора з розвитку асоціації шеф-кухарів півдня України Александрова Олексія.
Автором даного проекту є краєзнавець Марина Тарасова, а засновником Херсонська міська рада, суть його полягає у відтворенні страв, що подавалися в ресторанах міста наприкінці ХІХ початку ХХ ст. В першому етапі розробки приймали участь шеф-та бренд шеф-кухарі ресторанів нашого міста, а саме: «KABANOS» — Сергій Патак , «CORBET» — Оксана Семенова, «MIRAKOLI» — Павло Серветник, «BASTA PASTA» — Олександр Шостак. Основною метою заходу було не лише відтворити страви, а й адаптувати їх до умов сучасності.
Наші майстри виробничого навчання та учні технологічного відділення, також прийняли участь у дегустації та обговоренні смакових якостей приготованих страв і внесли свої побажання та пропозиції.